Työhyvinvointi: Avain menestyksekkääseen työelämään

Työhyvinvointia pidetään usein merkittävänä osana menestyvää työympäristöä. Sen juuret ovat työntekijöiden fyysisessä ja henkisessä terveydessä, motivaatiossa sekä yhteisöllisyyden tunteessa.

Mitä työhyvinvointi sitten konkreettisesti tarkoittaa? Se voidaan ymmärtää työntekijän kokemukseksi työssään, sisältäen mielenkiintoiset tehtävät, mahdollisuuden kehittyä ja saavuttaa. Hyvinvointia tukevat myös tasapaino työn ja vapaa-ajan välillä sekä työyhteisön tuen merkitys.

Työhyvinvointi edistää tuottavuutta

Tutkimusten mukaan työhyvinvointi edistää työpaikan tuottavuutta, mikä lisää yrityksen kilpailukykyä. Kun työntekijät voivat hyvin, he myös suoriutuvat tehtävistään paremmin. Parhaimmillaan työhyvinvointi ehkäisee työuupumusta ja vähentää sairauspoissaolojen määrää.

Työnantajana kannattaa investoida työhyvinvointiin, koska se tuo mukanaan myös taloudellista hyötyä. Työhyvinvointiin kuuluu laaja kirjo toimia, kuten työergonomian huomioiminen, työterveyshuollon palvelut, työyhteisön kehittäminen ja johtamisen laatu.

Työhyvinvointi ei myöskään ole yksin työnantajan vastuulla. Jokainen työntekijä voi omalla toiminnallaan edistää työhyvinvointia, esimerkiksi ottamalla huomioon työkaverin, pitämällä huolta omasta jaksamisestaan tai hakeutumalla palautteen pariin.

Siksi on erittäin tärkeää, että työhyvinvointiin panostetaan sekä työnantajan että työntekijän taholta. Investoimalla työhyvinvointiin, voidaan taata tuottavampi, tehokkaampi ja onnellisempi työpaikka.

Lue lisää: workant.io